Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готов е списъкът с кредиторите на КТБ

| обновено на 17.08.15 в 18:26
Снимка: БГНЕС

Готов е списъкът с кредиторите на Корпоративна търговска банка. Те ще бъдат оповестени след няколко дни в Търговския регистър по азбучен ред . В списъка се съдържат имената на граждани и фирми, които все още не са получили парите си от фалиралата банк.

Най-големият кредитор е Фондът за гарантиране на влоговете, който започна да изплаща гарантираните средства през декември, като се наложи да бъде попълнен с допълнителен заем. Към края на миналата седмица са изплатени 3 647 200 000 лева.

След като бъде оповестен списъкът, ще започне да тече 14-дневен срок на обжалване на решението на синдиците. При подадена жалба те ще имат 7-дневен срок за отговор. Ако кредиторът не е удовлетворен и от него, може да го обжалва пред съда.

В списъка ще има имената на всички с признати вземания от КТБ. Това може да са или собственици на средства над гарантираните 196 000 лева, или хора, чиито заплати за били запорирани в банката.

От седмичния отчет на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев става ясно, че фирмата за разследване на банкови фалити е започнала анализ на 26 нови кредита. Илиев и Ангелчев са изпратили и отговор на молба, свързана с обявения таен търг за имущество, заложено в полза на КТБ. Въпреки че в отчета името е заличено, става дума за част от "Техномаркет България". В края на миналата седмица акции от него бяха предложени за втори път на търг с тайно наддаване.

Миналата седмица длъжник на банката е погасил кредит за над 6 млн. лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна