Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навършва се година от инцидента с паднал асансьор в блок на столичния бул. "Цариградско шосе"

Снимка: Анжела Каменова


Днес се навършва една година от инцидента с паднал асансьор в блок на столичния булевард "Цариградско шосе". Тогава загина една жена, а друга бе тежко ранена. Проверката на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор доказа, че нещастието се е случило заради некачествен ремонт. Година по-късно приятели на Мария Ваклинова, жената, която оцеля, но пострада тежко, събират средства за лечението. 


Малко след 10 ч. сутринта, на същия ден преди една година две жени тръгват за работа и, както всяка сутрин, хващат асансьора, който пропада в шахтата. 

Дъщерята е чула силен трясък и вика, нещо стана. После видях долу пожарната, линейките и полицията, разказа Огнян Радунчев, съпруг на загиналата Цветелина. Другата пострадала - Мария Ваклинова, беше откарана в болница "Света Анна", чийто директор тогава беше доктор Димитър Димитров.

Продължаваме борбата, защото е много специфично в момента, и упойките, тъй като имаме травматичен бял дроб, счупени ребра, мозъчен оток, лицеви травми, черепни, в много тежко състояние е, има опасност за живота.

Доказа се, че инцидентът с асансьора се случва заради некачествен ремонт. За Мария е изключително трудно да се връща в спомените си година назад.

Днес много ярко разбрах колко е трудно на близките ни и на приятелите ни, които в този ден са преживели инцидента, да си спомням за него. Бавно се възстановявам моята походка и не само. Това и придружено с ежедневни болки. Много искам да не се случва на никого това, което се случи на мен. Нечовешко, чудовищно е някой да прояви безотговорност такава, че да е застрашено здравето и живота на хората.

Все още не е ясно кой и каква наказателна отговорност ще понесе, тъй като на второто заседание Софийският районен съд върна обвинителния акт на прокуратурата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна