Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима са българите задържани в Солун за трафик на бежанци

Снимка: БГНЕС

Задържаните днес в Солун за трафик на бежанци българи са четирима. Те са в ареста в Солун и срещу тях вече е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, трафик на хора и поставяне на риск живота на бежанците. При акцията по-рано днес гръцката полиция откри в камион 103-ма чужденци, сред които 19 деца. 

Трафикантите са арестувани на магистралата от Комотини към Солун.Те явно не са познавали обстановката в Гърция и не са били информирани,че във връзка с бежанската вълна има екипи на отдел“чужденци“, които следят движението на коли с повече пътници и особено на товарни автомобили, в които би могло да се скрият нелегални имигранти. На полицейския екип на магистралата направило впечатление, че ТИР покрит с брезент и с оставено отвори за въздух, се движи прекалено бавно. При проследяване на камиона полицайте забелязват, че пред него непрекъснато се движи лек автомобил. Преди двете коли да влязат в Солун са спрени за проверка. В ТИР-а са открити 103-ма бежанци от Сирия, сред които 19 деца.

Бежанците са дали  показания, че са влезли нелегално в Гърция по сухопътната граница от Турция. След това ги е чакал ТИР и платили по 2 хил. евро, за да ги закара до границата с Македония.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна