Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Паргов: Георги Кадиев се самоизключи. Всеки прави своя избор

След количественото натрупване през последните 10 години - време е БСП да се самоочисти, казва председателят на Градския съвет на БСП в столицата и водач на червената листа с кандидати за общински съветници

Снимка: БГНЕС
Постъпката на Георги Кадиев с кандидатирането си за кмет на София, е била изненада, тъй като преди дни той е говорил с председателя на Градския съвет на БСП в столицата и водач на червената листа с кандидати за общински съветници Калоян Паргов за кампанията.

В момента, в който (Г. Кадиев) се кандидатира като независим или подкрепен от друга партия, съгласно устава той се самоизключва от БСП. – коментира пред Радио София Калоян Паргов. - Това ще бъде регистрирано в дружеството, където членува. Освен това, ако има морал, той ще напусне и парламента.

БСП беше на власт и даде възможност на много хора да се развиват. И Георги Кадиев е един от тях. След едно количествено натрупване - време е партията на се самоочисти.
Надявам се на феърплей в кампанията

Калоян Паргов говори и за преоценка на датата Девети септември:

В момента живеем в консуматорско и безидейно общество, а не бива да забравяме хората, които в своето време да се борили за свои идеи, за свобода и справедливост.

Трябва всички, независимо от кое поколение сме, да носим патриотизма, да престане противопоставянето и разделението в обществото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени