Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се трафикът на коли по основните пътища, КАТ очаква струпване на входовете на София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изключително натоварен е трафикът по път Е-79 в областите Благоевград и Кюстендил.  4-километрова колона от автомобили се е образувала след отбивката за Бобошево в посока София. Автомобилите са заели и част от аварийната лента, a полицейски служители отбиват тежкотоварните камиони.

На територията на област Благоевград има задръстване в района на Антените на първокласен път Е-79 в посока София, където пътят става еднопосочен. Задръстването е около километър, предаде Боряна Кърпачева от Радио Благоевград. Пътна полиция регулира движението и пропускат по-бързо превозните средства. Близо километър е дълга опашката от автомобили на входа на ГКПП "Кулата". По-рано беше препоръчано на шофьорите да използват и другия граничен пункт в района -Илинден.

Над 3 километра колона се е образувала на околовръстното на град Дупница. Мокри са настилките и на територията и на двете области, което е предпоставка за пътни инциденти.

Пред  "Хоризонт" директорът на КАТ "Пътна полиция" в столицата Тенчо Тенев увери,че по възловите кръстовища в столицата има разположени патрули:

На подстъпите към София,  особено откъм автомагистрала "Тракия", осезаемо, в пъти, се увеличи движението на автомобили. Освободихме центъра  на София за движение на автомобили. Успяхме да пренасочим хората, които днес празнуват и на други места, за да могат тези, които пътуват за "Люлин" да минат безпрепятствено през центъра.

Екип на БНР видя умерено интензивен трафик. Задръствания засега няма. Полицейските патрули отбиват  ТИР-овете, за да улеснят придвижването на леките коли. По някои от булевардите в София се образуват струпвания по светофарите и в двете посоки - от АМ "Тракия" и АМ "Хемус"

На граничния с Гърция пункт Маказа се е образувала колона от чакащи автомобили, която надхвърля 4 километъра. Струпването започна още по обяд. Една от причините туристите да побързат е развалянето на времето в Гърция. На пункта работят и двете трасета на вход за България. Граничните екипи са подсилени. Времето за преминаване на един автомобил е средно около 2 минути, но се изчаква около 2 часа, предаде кореспондентът на БНР Валентина Апостолова. В колоната се виждат и много автомобили с турска регистрация, които идват за мюсюлманския празник Курбан Байрям. 

Засега няма задръствания по основните пътища в страната, очаква се трафикът да бъде натоварен след 16 часа. Матей Матов от АПИ каза, че на магистрала "Тракия" и "Хемус" са отворени две ленти в посока София, а до 20 ч. е въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите и първокласните пътища. 

Над 200 000 автомобила се очаква днес да се приберат в София, прогнозира за "Хоризонт" Тенчо Тенев.

Засилен е потокът от хора, пристигащи на централната автогара в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени