Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турски кораб с 14-членен екипаж бедства в близост до Варна

| обновено на 17.10.15 в 16:54
Снимка: БГНЕС

От Министерството на отбраната съобщиха, че на 70 мили източно от Варна в бедстващо положение се намира турски кораб с 14-членен екипаж.

Министърът на отбраната Николай Ненчев е разпоредил военнослужещи от Военноморските и Военновъздушните сили да участват в операцията по оглед и търсене, както и при необходимост по спасяване на бедстващите.

В операцията вече са се включили два вертолета от Българската армия - "Пантер" от състава на Военноморските сили (ВМС) и "Кугар"от състава на Военновъздушните сили (ВВС).

Танкерът, който е пътувал от Украйна, натоварен с олио на борда, е останал без ход. В него е проникнала вода, но причината за аварията не е ясна. Няма пострадали хора или бедстващи от екипажа. 

Хеликоптер на военноморските сили е извършил оглед на района, като в текущия момент се извършва операция по спасяването на самия плавателен съд, като в близост има друг, който му оказва помощ. Ще бъде сключено и споразумение да се осигури и влекач, но хората са добре, увериха от Изпълнителна агенция "Морска администрация".





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна