Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таксиджията, ударил полицай пред НС и съден за убийство, излиза от ареста

Таксиметровият шофьор Борис Тасев, който удари пътен полицай на метри от Народното събрание, излиза от ареста срещу 500 лева.

Окончателното решение на Софийския градски съд отмени определението на Софийския районен съд, с което на Тасев беше наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Според градските магистрати по делото са събрани достатъчно доказателства, че таксиметровият шофьор е нанесъл лека телесна повреда на пътния полицай. Тримата съдии обаче не се съгласиха, че това, че преди години Тасев е бил осъден за убийство в състояние на афект, го прави личност с по-висока обществена опасност, тъй като след изтичане на законовия срок, мъжът е бил реабилитиран, а присъдата заличена от свидетелството му за съдимост. Адвокатът на Тасев  Светослав Славов заяви.

Районният съд се уплаши от вас, защото залата беше пълна с журналисти. Той много умело заобикаляше закона. Ако беше пуснал моя клиент, щеше да гръмне пресата: "Ето, еди си кой съдия в Районния съд пусна един опасен престъпник, който е посегнал на полицейски служител" и т. н.

Този съд приложи Закона!

Очаква се още днес Тасев да напусне ареста.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна