Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Догодина по същото време“ с премиера в Деня на влюбените

БНР Новини

Преводът и постановката на пиесата на Бърнард Слейд са на Георги Михалков, който преди години направи много силно представление по този текст с актьорите Атанас Атанасов и Деси Стойчева. До днес се помни и коментира и другият спектакъл по тази пиеса, който Тодор Колев и Анета Сотирова играха в препълнени зали в продължение на няколко сезона.
Сега в ролите на Джордж и Дорис ще гледаме Христо Шопов и Лилия Маравиля.
Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан мексикански ресторант, някъде на края на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга тази история се превръща в митология, казват създателите на спектакъла.
Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а автор на музиката – Иван Драголов.

„Догодина по същото време“ е първата премиера в афиша на новооткрития „Сити Марк арт център“. Така се нарича най-новото пространство за култура в София, което беше създадено на мястото на бившето кино „Левски“ и отвори врати за публика преди броени дни. Амбицията на създателите му е то да се превърне в дом и за другите изкуства.

Премиерата на „Догодина по същото време“ е в неделя, 14 февруари.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна