Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Има какво още да се направи по композициите

Илиана Раева: Има какво още да се направи по композициите

Съвсем в началото сме. Предстои им първото състезание Гран при в Москва. Мисля, че беше едно добро контролно, тъй като може да се направят корекции по това, което казаха съдиите. Аз смятам, че има какво още да се направи по композициите, за да бъдат абсолютно конкурентно способни. Силни са, динамични са, музиките са много добри и има още какво да се насити, да се допълни. Като цяло съм доволна как изглеждат момичетата, как играят и се надявам да си изиграят добре съчетанията в Москва. Трябва да се понапълнят съчетанията, казано на гимнастически език, така президентът на БФХГ Илиана Раева коментира изпълненията на ансамбъла, след края на първото за годината открито контролно, което се проведе в зала „Раковски“.

Няма никакво време за корекции, защото състезанията започват. Този сезон е много наситен заради Олимпиадата. Почти всички световни купи са изтеглени. Така че те ще влязат в цикъл всяка седмица – състезание. В този ред на мисли няма много време. Трябва да се реагира и да се направят корекциите. Ще бъде тежка година и съм сигурна, че конкурентите не спят и са направили силни композиции, добави Раева.

Тя коментира и новината с освобождаването на Мария Матева от националния отбор,която беше съобщена първо по "Хоризонт".

Мария Матева не може да бъде подложена на много сериозно натоварване, не може да го издържи. Не бих искала лично аз Мария Матева да си завърши кариерата падайки, падайки и падайки надолу. Мария Матева е една от най-прекрасните гимнастички, които сме имали в последните години, и ни е носила страшно много радост и прекрасни емоции. Застанах зад предложението на Ефросина Ангелова, защото това е добре за Мария Матева като гимнастичка, но и за българската художествена гимнастика. Винаги идва момент, в който се отказваш – ето и тези момичета казаха, че това им е последна година и никой не може да ги убеди, че могат да играят още. Тежък момент е това, но правилно решение, завърши президентът на федерацията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна