Шведската поп певица Лорийн разказва за новия си албум „Paper Light“

Автор:

През 2012-та година ексцентричната  певица Лорийн донесе победа за Швеция в конкурса „Евровизия“ в Баку, Азербайджан, с песента "Euphoria". 32 годишната поп певица и музикален продуцент е родена в Стокхолм, но има мароканско- берберско потекло. След зашеметяващия успех в Баку, Лорийн издаде първия си студиен албум „Heal” и през тази година подготвя втория си самостоятелен албум. Той ще се нарича „Paper Light“, по името на пилотния сингъл. А ако преди четири години някой ми беше казал, че ще видя Лорийн на живо, че ще ме прегърне и ще ме нарече силна жена, нямаше да повярвам, но това се случи на 24-ти март, в навечерието на концерта по повод 20 години телевизия ММ. Чаровната шведка пристигна два дни по-рано в София, оказа се, че нейният брат учи в България, следва медицина във Варна. Непринудена, сърдечна и забавна, специално за предаването „Евробокс“,  Лорийн сподели подробности за предстоящия си втори студиен албум: „След като издадох албума „Heal”, всички очакваха следващия голям хит, следващата "Euphoria". Поставяха ми изисквания - пей така, пей иначе. Затова сингълът „Paper Light“ беше протест срещу всички подобни ограничения. Исках да направя нещо различно. В музиката, както знаете, няма правила и за да го докажа, написах песента „Paper Light“ и я изпях ето така, фалцетно, което е налудничаво, но премахна всичките очаквания и претенциозност от музиката. Стана като символ на творческата свобода и на свободните движения на тялото. Ако сте гледали изпълнението ми на „Евровизия“, точно такъв беше замисълът. Опитах се да накарам хората да ме разберат и да мислят креативно. Това беше причината да направя „Paper Light“. Много и различни са хората, които участват, в албума. Присъстват доста шведски и интернационални имена и продуценти. Авторите са различни и самият албум е много различен. Работя много с шведското трио „NONONO“, а продуцентите ми са същите, които работят с Авичий. Албумът е  по-креативен, дори с леко усещане за Бейонсе, но в мой стил. Мисля, че ще включа 8 или 9 песни. Обаче никога не знаеш, понеже пишеш и пишеш и пишеш и в крайна сметка може да станат и 100 песни. Но най-вероятно ще са около 10 песни. Моята звукозаписна компания искаше да издадем песен още през май, но аз казах: „Не!“ и ги помолих  това да се случи през септември, защото искам да направя и видеоклип." В края на интервюто Лорий пожела на слушателите на програма „Хоризонт“ на БНР: „На всички мои приятели, на всички българи, казвам обичам ви и ви уважавам. И един съвет от мен: Винаги обичайте себе си!“

Снимка Стефан Марков

print Отпечатай
Още от категорията

Дейвид Бауи удостоен с БРИТ посмъртно

Година след като почина, Дейвид Бауи бе награден посмъртно по време на 37-то издание на Британските музикални награди. Това е третият случай след 1984 и 2014 г., когато поп иконата Бауи e избиран за най-добър изпълнител. Ако сър Дейвид Бауи можеше да бъде тук тази вечер, той вероятно не би дошъл , пошегува се водещият Майкъл Хол. Актьорът игра..

публикувано на 23.02.17 в 13:50

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Радослав Шулц - директно предаване от зала „България”, 24 февруари, от 19.30 часа

Диригент: Радослав Шулц . Солист: Евгени Божанов (пиано).   В програмата: • Радослав Лазаров - Увертюра „Седмицата”; • Пьотр Илич Чайковски - Концерт за пиано и оркестър № 1 в си бемол минор, опус 23; • Сергей Рахманинов - Симфония № 2 в ми минор, опус 27. Концерта може да слушате директно по програма „Христо Ботев”.

публикувано на 23.02.17 в 12:15

Музиката на Гюла Бабош

"Зона за рок и джаз" представя унгарския джазов китарист и композитор Гюла Бабош. Той беше един от лекторите на фестивала Jazz Showсase, който се проведе от 3 до 5 февруари в Будапеща. Участва в дискусията, посветена на практически съвети към младите, заедно с Джон Къминг – директор на Лондонския джаз фестивал. Представител на БНР и член на журито в..

публикувано на 22.02.17 в 22:59

Райна Кабаиванска: Радиото реши моята съдба

Петото издание на Световния ден на Радиото премина под наслова „Радиото – това си ти“ . Европейският съюз за радио и телевизия организира инициативата „Моето радио“ , в която беше осъществен международен обмен на аудио записи на знаменити хора на изкуството – музиканти, актьори, художници, архитекти, писатели, както и на политици и..

публикувано на 22.02.17 в 18:39

Спечелете билети за „Трубадур“ на „Ковънт Гардън“

В следващите прожекции от кино сезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” на 1-и, 4-и и 5-и март в кината „Арена” в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян ще гледаме оперния шедьовър на Верди „Трубадур“. Постановката – осъвременена версия, определена като неубедителна от критика на „Гардиан“ Мартин Кетл, е на..

публикувано на 22.02.17 в 18:05
Радослав Шулц

Радослав Шулц от Баварския радиооркестър - на диригентския пулт на нашия радиооркестър в петък

Музикантите от Симфоничния оркестър на БНР активно репетират за концерта в петък в зала „България“ от 19.30 часа. Програмата включва увертюра „Седмицата“ от Радослав Лазаров, Третия клавирен концерт от Бетовен със солист впечатляващия Евгени Божанов и Симфония №2 от Рахманинов. На диригентския подиум ще застане гостът от Германия..

публикувано на 22.02.17 в 17:57

Албумът Verismo на Красимира Стоянова - вече на световния музикален пазар

Един от най-красивите гласове на оперната сцена, този на българската оперна прима Красимира Стоянова, отново бе запечатан на записи, които вече можем да притежаваме и да слушаме с голямо удоволствие. За романтичните меломани компанията Orfeo, която издава вече четвърти албум на певицата, предлага цяла колекция под заглавие „Веризмо“, включваща..

публикувано на 22.02.17 в 17:38