Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нона Йотова става Джина Лолобриджида на сцената на Сатиричния театър

Снимка: уикипедия

Сатиричният театър представя пиесата на унгарския драматург Жолт Пожгай  "Джина и Фидел" на 4 април. В образа на Лолобриджида ще се превъплати Нона Йотова, която сподели за предаването „12+3“ по „Хоризонт“

Усещането е, ми как да го кажа, много „летящо“, защото е много странно и особено да играеш с човек, от когото се възхищаваш. Аз винаги съм се възхищавала от Джина, още от дете. Не съм имала никога друг идол за жена, за женска хубост, освен нея. Това е някакво много безумно съвпадение.

Йотова се е срещала с Пожгай, когото определи като „невероятен човек“ и „изключително  внимателен режисьор“ и професионалист.

Той се познава лично с Джина и, до голяма степен, нещата, които са в нейния характер в пиесата, е абсолютна истина.

В постановката има мултимедия и две песни на Лолобриджида, която Йотова нарече „уникална певица, наистина с прекрасен глас“.  Джина е и добър скулптор и нейни произведения са изложени в различни музеи по света.

Mрез 1974 г. Джина Лолобриджида е командирована от италианската телевизия, за да направи интервю с Фидел Кастро и филмов портрет за него. Пиесата разказва за срещата им, а какво точно се е случило остава за зрителите, загатна Йотова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна