Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По суша и по вода с професор Емилия Стоева и доцент Людмил Георгиев

БНР Новини
Доцент Людмил Георгиев, професор Емилия Стоева и Симеон Идакиев в студиото на "Един мъж, един микрофон"
Снимка: БНР

И двамата ми днешните ми събеседници са изкушени освен от изкуството и от пътешествията по суша, и по вода. Това са  професор доктор Емилия Стоева, изявен филмов оператор в Студия ”Време”, а сега преподавател по кино- и телевизионно операторско майсторство в НАТФИЗ ”Кр.Сарафов”, в Нов Български университет и в „Арт колеж”. Не мога да изброя всичко, което е сторила, но трябва да подчертая, че е заснела повече от 40 документални, научно-популярни, корпоративни и рекламни филми, които са й донесли награди от различни фестивали.
А доцент доктор Людмил Георгиев се занимава с толкова много неща в различни области, че е изключено да изброя всичко. Съдете сами: дългогодишен полицейски служител, журналист, писател и преподавател, фотограф, видеооператор и създател на филми, пътешественик, ветроходец....
От разговора с днешните ми събеседници, който можете да чуете в звуковия файл, ще научите неща, които не сте знаели - за инициативата на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света”, за плавания по реки и море, за един различен поглед към Гърция, Индия, Куба и още няколко държави.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна