Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от три континента събират творчеството си в "Черга пъстроцветна"

Снимка: Ангелина Пискова

Творчество на 66 български автори от 3 континента включва книгата "Черга пъстроцветна". Тя беше представена в НДК снощи пред препълнена зала и в присъствието на българския омбудсман Мая Манолова. Идеята за създаването на сборника е на български емигранти в Съединените щати.

Един от хората, довели проекта докрай е Петър Стаматов. Той е собственик на един от най-известните български портали в САЩ eurochicago.com.

Идеята беше един човек не сам да предлага своите произведения, а да похвали някой друг, да предложи друго произведение. Ето защо смятам, че този сборник ще има някакво бъдеще. Все пак постави някаква нова стъпка за обединение на българите около някаква кауза
, каза Петър Стаматов.

Мариана Христова е редактор и автор в "Черга пъстроцветна". Тя обясни, че средства за издаването на книгата са предоставили български емигранти в САЩ. Тя не се продава, разпространява се безплатно.

Няма никакво съмнение, че този проект е нещо, от което ние искаме да спечелим, то просто тръгна, завъртя се като едно колело и ако използвам метафората на заглавието на книгата така се заплете тази черга и тя се получи, сподели Мариана Христова.

Още за книгата и нейните автори можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени