Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Стоянова: Утре СЕМ ще уточни с Велев всички важни въпроси, касаeщи договора му за управление на БНР

Мария Стоянова
Снимка: БГНЕС

Господин Велев изложи пред нас една изключително управленска, административна и всеобхватна концепция. Направи ми много голямо впечатление фактът, че той се открои като генералният директор, който ще бъде "боксовата круша" между служителите на БНР и всички останали, които са извън сградата. Това каза за предаването "12+3" по "Хоризонт" председателят на СЕМ Мария Стоянова.

Александър Велев има професионална биография, която ни убеди, че той ще бъде човекът, който ще може да направи прехода между онези, които сега са разделени, които в продължение на една година писаха отделни подписки и изпращаха, както в СЕМ, така и в други български институции. Велев е човек, който, като журналист е бил уволняван от БНР, бил е пред оградата на БНР като протестиращ срещу опити за влияние върху медията, а след това прави прехода от пред оградата вътре в сградата и влиза в кабинета на генералния директор. За него това няма да бъде ново, няма да бъде непознато.

Очакваме, че Алeксандър Велев е именно човекът, който разбира напрежението, който оценява необходимостта от спешни мерки за сближаване на служителите вътре в Радиото, защото, когато има напрежение, това се отразява върху продуктивността.

Разбира се, не оставаме глухи за вашите настоявания за конкретни мерки и предложения, които да залегнат в неговия управленски договор. Неслучайно предвиждаме утре да се срещнем в работен порядък с г-н Велев ние – съветниците в СЕМ, и по време на този разговор да изчистим и изясним всички важни въпроси, които касаят неговия договор за управление.

Интервюто на Снежана Иванова с Мария Стоянова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна