Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднатите пари за пенсии от Хасковската централна поща са били застраховани

Централният клон на пощата в Хасково, който беше обран, отново работи

| обновено на 08.06.16 в 18:06
Снимка: БГНЕС
Централният клон на пощата в Хасково, който беше обран рано тази сутрин, отново работи. Вече е възстановено изплащането на пенсиите и гражданите ще могат да ползват всички видове пощенски услуги, съобщи ръководителят на Областната пощенска станция Въчка Иванова
Все още няма информация колко пари са откраднати при дръзкия обир в Хасковската централна поща. От прокуратурата обясниха, че няма да обявят липсващата сума, заради воденото следствие. Следобед започна изплащането на пенсиите в централния клон на хасковската поща. Полицията издирва престъпната група. Продължават разпитите на криминално проявените в региона, на пощенски служители и охранители

Според източници на "Хоризонт" 1,8 млн. лева бяха откраднати тази сутрин при обира на Централната поща в града. 
Откраднатите пари за пенсии са застраховани.

Гражданите, дошли да получат пенсиите си, коментираха: 

Направо съм шашнат. Дават се много пари за охрана, а пък в крайна сметка ограбили пощата.

Директорът на РДВР в Хасково Ангел Цанков обясни:

Става въпрос за добре подготвена група. Имали са достатъчно информация да извършат престъплението.

Въчка Иванова гарантира изплащането на пенсиите. 

Да. Парите са застраховани и хората ще си получат пенсиите. Днес се работи по възстановяване на работния процес за изплащане на пенсиите. От утре те ще бъдат изплащани по график и клиентите, някои от клиентите, които не биха могли да получат пенсиите си днес, ще ги получат утре.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за кражба на сума в особено големи размери. Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов уточни.

Говорим за големи размери. По закон над 70 пъти от минималната работна заплата.

Крадците са били трима. Продължава издирването на престъпната група, разпитват се криминално проявени, проверяват се и пощенските служители.

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата. Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери. След като са взели парите, те са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, е разлят препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон. Сигналът за обира е бил подаден в 4.30 часа от случаен минувач, който чул виковете на завързания охранител. Състоянието на пострадалия охранител е добро.

Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени