Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти в Слънчев джаз+ на 26 юни:

Концертни записи в почит към Васил Пармаков, както и на Венсан Перени и Дафер Юсеф, Нюен Ли открива т.нар. струнен проект "Гранадия"

| обновено на 27.06.16 в 09:45
Георги Корназов в акция
Снимка: Jérôme Badini/Radio France
Последнo пpедаване преди лятната схема, когато - както всяка година - ще слушате концертни записи на любими артисти от любими фестивали.

С два от тях завършва и днешното предаване - Венсан Перени от Джаз под ябълковите дървета 2016 и Дафер Юсеф от Шатле, Париж.

В началото - две знакови парчета от концерта преди седмица в почит към Васил Пармаков в София лайв клуб, чиято пълна видеоверсия заедно с подкастите на Джаз+ са на сайта на Бинар.

Началото е с авторското парче на Георги Корназов - "Васко" с Ант. Дончев, Вл. Кърпаров, В. Благоев, Д. Шанов и Хр. Йоцов, а второто е тъжната аржентинска балада Алфонсина и морето, където Еко е на мястото на Шаната, а духовите са заменени с перуански вокал.

След като миналия път откривахме общото между Джоплин и Брел (освен епохата), продължаваме с общо 3 парчета от техните репертоари с италианските "млади лъвици" и Давид Ленкс и Брюксел джаз оркестра. Пред-ваканционно, но и пред-есенно, когато Нюен Ли ще ни зарадва с два нови проекта слушаме първата записана композиция от първия - т.н. "струнен" проект - Гранадия.

Нощта е млада!

Приятно слушане.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна