Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Разговори с мама” за първи път на българска сцена

БНР Новини
Меглена Караламбова и Георги Къркеланов
Снимка: theatre199.org

Постановката е на Венцислав Кулев по пиесата на Жорди Галсеран. Всъщност първата част е сценична адаптация на филмовия сценарий на аржентинския журналист, сценарист и режисьор Сантяго Карлос Овес, а втората част от текста е написана изцяло от каталонския драматург.
Много ми харесва, че в тази пиеса сериозните теми са представени по смешен начин. Това е пиеса за човещината, за това, че трябва да обръщаме внимание на човека до нас. Всичко друго е от лукавия, споделя актрисата Меглена Караламбова, която изпълнява ролята на майката. Няма по-важно нещо от това, да видиш в очите на човека до теб обич, вярност. Те са ни страшно необходими в нашето време на комерсиализация, на алиенация, на агресия. Аз пътувам често с градския транспорт и гледам как всеки си е забил погледа в телефона и никой никого и нищо не вижда наоколо. Хората не умеят да общуват вече, не могат да си говорят, да си кажат две думи нормални.
Ролята на сина, по предложение на Меглена Караламбова, е поверена на Георги Къркеланов.
Навремето имаше народни артисти, заслужили артисти... Ето тука участват един много голям „народен артист” и един много голям „заслужил артист”, коментира режисьорът. И двамата са големи майстори - работят върху текстовете си вкъщи, идват готови на репетициите...

„Разговори с мама” може да гледате на 28 юни в театър „199 Валентин Стойчев”.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени