Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеръми Корбин отговори с видеопослание на ултиматума да се оттегли

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лидерът на Лейбъристите Джеръми Корбин излезе с видеопослание във Фейсбук. Това стана след като министърът на партията в сянка по въпросите на бизнеса Анджела Игъл му постави ултиматум да се оттегли или в противен случай тя ще се кандидатира за лидер.

В посланието си Корбин се обръща директно към членовете на партията с призив да се обединят. Той припомня, че е бил избран само преди 9 месеца с подкрепа от 60% и изброява успехите, които е постигнал докато е бил  начело, като например тези, свързани с преразглеждането на въпросите за различни видове плащания.  Лидерът на лейбъристите посочва още, че само през миналата седмица партията е приела 60 хиляди нови членове, което я превръща във формацията с най-голяма членска маса.

Искам да се обърна към всичките ни членове, поддръжници и към моите колеги в парламента - да се обединим сега, за да се привопоставим на това правителство на консерваторите и да се борим за жилища, за работни места, за училища, за болници - всичко това, в което ние лейбъристите абсолютно вярваме. Когато правим нещата заедно, сме силни, каза Джеръми Корбин.  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна