Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Васева: В турските курорти няма никакво напрежение

Георги Банков: Единствената разлика преди и след извънредното положение в Турция е, че сега има малко повече полиция по улиците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В турските курорти няма никакво напрежение, това заяви в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Нина Васева – собственик на туроператорска фирма, която от години работи успешно с Турция:

Отказите за почивки в Турция в момента са единици. Положението в турските курорти е изключително спокойно. Хората си почиват, отиват, връщат се. Няма отменени автобуси или самолетни полети. Трябва да се разграничава извънредно от военно положение. Положението в Турция е спокойно.

При въвеждането на извънредно положение всички отпуски на държавните служители се прекратяват и голяма част от анулираните почивки в хотелите са точно такива. Това е, което притеснява хотелиерите, заяви Георги Банков, управител на туристическа фирма:

Българските туристи в Турция не знаят въобще за това, което се случва. Никой не е разбрал по никакъв начин, освен от обажданията на роднините им от България. Единствената разлика преди и след извънредното положение в Турция е, че сега има малко повече полиция по улиците.

Цялото интервю с Нина Васева и Георги Банков можете да чуете в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени