Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анита Мейзер е привлечена като обвиняема за смъртта на партньора си Николай Димов

| обновено на 15.08.16 в 17:52
Снимка: архив

52-годишната Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер, е привлечена като обвиняема за смъртта на 40-годишния си партньор - културистът и бивш охранител  Николай Димов.  Желева ще отговаря пред правосъдието за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на умишлено нанесена средна телесна повреда, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна. С прокурорско постановление Анита Желева е задържана за 72 часа. Окръжната прокуратура ще поиска тя да остане за постоянно в ареста. Престъплението, в което е обвинена, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Заместник-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров обясни по-рано в понеделник, че е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване на причината на смъртта, но Димов не е убит с нож, уточни Лазаров:

Не зная кой е казал на ваши колеги, че пострадалият е бил заклан. Това няма нищо общо с действителността. Точната причина за смъртта е предмет на назначената вече съдебно-медицинска експертиза, която по обясними причини 24 часа след деянието не може да бъде готова. Юридическият термин е "разстройство на здравето, временно опасно за живота". Очевидно е, че заколването не е такова страдание, така че пострадалият не е бил заклан. В обвинението не е предвидена съучастническа дейност.

Прокурор Лазаров не уточни при какви обстоятелства е настъпила смъртта на Димов с мотива, че това е предмет на разследването. Убийството беше извършено на 14-и август в дома на Мейзер в района на резиденция "Евксиноград".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна