Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднаха близо 150 хиляди лева от банкомат в София

| обновено на 24.08.16 в 17:48

Около 150 000 лева са откраднати при обира на банкомат в столичния квартал "Надежда", научи "Хоризонт". 

Полицията още издирва извършителите. Устройството се е намирало в хипермаркет. За момента от полицията не потвърждават точното количество пари. От свои източници, близки до разследването, "Хоризонт" научи, че обраният банкомат не е бил напълно зареден. 

Полицията не изключва вероятността вътрешен човек да е съучастник в обира заради начина, по който са действали крадците. Те са отключили банкомата, взели са касетките и след това са го заключили. Работещите в околните магазини не знаеха много за случилото се.
Имаше полиция, но аз нищо не съм чула и разбрала, защото бях от по късно на работа.
Имаше ленти, имаше  полиция. Казаха, че са обрали банкомата. Дочух, че са разбили входната врата и отвътре вече са отворили самият банкомат. Чух по новините, около 130 хиляди лева. Определено, това е голяма сума. Било е през нощта.
Първоначално, заради разбитата врата на хипермаркета, се е смятало, че обирът е извършен в магазина. Чак след това са повикани представители на банката и е станало ясно, че парите липсват.
Сигналът е подаден през нощта, като първоначално не се е знаело какво е откраднато. Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов:
В 3.20 часа чрез телефон 112 е получен сигнал от управителя на магазин в "Надежда"-З, че е разбита входната врата на магазина.
Пет обира на банкомати са станали от началото на годината, обясниха от СДВР. Криминалисти твърдят, че за да се отключи такова устройство извършителите трябва да притежават специална техника.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени