Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Иванов: Повече от няколко десетилетия се неглижира ролята на спорта в живота на младите хора

Снимка: sofiasportfilmfest.com
Не бива да бързаме с мрачни и наслоявани от миналото впечатления от последната олимпиада, това заяви в интервю за предаването "12+4" по програма "Хоризонт" проф. Стоян Иванов, декан на факултета в Югозападния университет, в който учи първата ни медалистка от Олимпиадата в Рио Елица Янкова:

Ние трябва винаги да търсим реалистична, вярна оценка на състоянието, в което се намира българският спорт. Той не може да прави изключение от цялостното състояние, в което се намира нашата страна. В своето развитие държавата ни е имала възходи и спадове, така че едно от последствията на всичко онова, което се случва напоследък, е и представянето на нашите спортисти на олимпиадата в Рио.

Проф. Иванов допълни:

Повече от няколко десетилетия се неглижира ролята на спорта в живота на младите хора. Това личи по отношението, което имаме към спорта в учебните учреждения, в училищата, университетите, разрушенията в системата на спортните клубове. Кой се е грижел в последните години и се е замислял какво е състоянието на спортните клубове по места? Може ли някой да отговори на този въпрос конкретно? Може да се отговори най-общо, че грижи и внимание липсват повсеместно.

Цялото интервю с проф. Стоян Иванов можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени