Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима турски войници са били убити при ракетна атака от страна на джихадисти в Северна Сирия

Снимка: БТА

Трима турски войници са били убити при ракетна атака от страна на джихадисти в Северна Сирия. Това са първите смъртни случаи след атаки, извършени от джихадистите срещу турските сили от началото на военната офанзива срещу ИДИЛ в Сирия, под кодовото название "Щитът на Ефрат", която турската армия започна на 26 август.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се очаква утре да пристигне на двудневно посещение  в Анкара за разговори с турските политици и военното ръководство на страната.

В същото време турски източници съобщиха, че Алиансът прехвърля военни сили от Балтийския регион към турско-сирийската граница. Турция също прехвърля допълнително танкове и техника към границата. Твърди се, че турската армия се готви за офанзива на град Ал Баб, другата крепост на джихадистите след Джараблус, който бе завзет от силите на Сирийската свободна армия, подкрепяни от операцията на турските войски.

Предстоящата визита на Столтенберг в Анкара може да се счита за предвестник на горещи сражения в Сирия срещу ИДИЛ, посочват анализатори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени