Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Колев: Офертата: "Да мине ретроградният Меркурий и ще видите какъв кандидат ще извадим" се оказва малко шменти-капели

Кольо Колев
Снимка: БГНЕС

Инстинктът ми казва, че ГЕРБ си направиха много лоша услуга, криейки кандидатурата си до този момент. Обидиха голяма част от избирателите, които биха искали да има нормална кампания, но това е "малката беля". Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" социологът Кольо Колев:

Другият голям проблем може да се открие в думите на г-н Борисов, който като малко дете се радва, че никой не е познал тяхната кандидатура. Тук е проблемът – никой не е привиждал, в това число и специалистите, г-жа Цачева във функцията на президент. В този смисъл, тя не е естествена кандидатура.

Политиците са фигури и от време на време се осветяват, когато станат публични фигури, когато почнат да говорят, когато обясняват и т.н. За съжаление при г-жа Цачева това не е така! Да, тя е председател на Народното събрание седи там и нещо управлява. Кой управлява? Ами тези същите, за които г-н Борисов каза, че са безделници! Нещо повече в неговата оферта сега казва: "Този ми е много важен, този ми е много полезен, този ми е много важен за тука, другият за там, затова ще сложим Цецка Цачева". Една доста съмнителна оферта.

Според социолога няма подценяване на номинацията от страна на другите партии, а по-скоро "задоволство в голямата част от политическите сили и кандидатите", че е издигната именно тя, тъй като я привиждат като "относително слаба кандидатура".

Разбира се, че може да се окаже, че не е така, но в крайна сметка офертата на ГЕРБ, която бяха подали, донякъде. От тук нататък до голяма степен зависи от самата Цецка Цачева и от нейната възможност за кратко време да изгради имидж на човек, който става за тази работа.

Социологът гласовете от Турция да подкрепят номинацията на Цецка Цачева и ГЕРБ.

Интервюто на Таня Величкова с Кольо Колев можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна