Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Драганов: Можем да очакваме ръст на туристите с 10-15% през 2017 година

Снимка: БГНЕС
Увеличението на туристите от 15-20% през това лято е напълно реално и се дължи основно на геополитическата ситуация и отлива на туристи от Турция. Това коментираха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Реалистично е да се очаква, че през следващата година е възможно ново увеличение на чуждестранните туристи у нас с 10-15 на сто, тъй като туроператорите отново ограничават програмите си за Турция, Египет и Тунис. Това заяви Калин Драганов от Управителния съвет на Асоциацията. Според него кризата в Турция, от която България и други дестинации се възползват в момента, са само временно явление. За да задържи вниманието върху себе си за по-дълго, страната ни трябва да акцентира върху рекламата, подчерта още Калин Драганов:

Предлагаме много добър стандарт на културен туризъм. Първо, добри хотели, добри екскурзоводи, добър автопарк – на добра цена. Туристите се връщат. Те казват, че България им стои на първите места по качество на обслужване.

Изходящият туризъм на България бележи също сериозен ръст, заяви председателят на Асоциацията Байко Байков:

Пазар номер едно за този сезон съвсем очаквано се оказа Гърция. През 2015 година Гърция регистрира над 1 милион български туристи. През тази година се очаква те да бъдат повече. Извън Балканите българите потърсиха  варианти за морска почивка по европейските плажове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна