Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граници

БНР Новини
Снимка: mlt.bg

Ежегодният театрален фестивал „Панаир на младите“ започна в Младежкия театър „Николай Бинев“. Тема на тазгодишното издание е SITE-SPECIFIC театъра. Това са представления, които са вдъхновени от извънсценични пространства.
На артистите са предоставени „скрити кътчета“ на театъра като например пространството под сценичния кръг, коридорите между различните сцени и дори климатичната станция. Целта е тези помещения да бъдат изследвани и да послужат за вдъхновение за младите творчески екипи. При някои от представленията текстът също е провокиран от работната среда, а представленията са адаптирани спрямо характерните й особености.

Едно от интересните събития в програмата на „Панаир на младите“ тази година е авторският моноспектакълът „Граници“ на Ясен Попов. Той ще бъде представен над осветителния мост на театъра, което според младия актьор е интересно за зрителите, но и предизвикателно за самия него.
В „Граници“ Ясен Попов използва техники на пантомимата и съвременния танц. Поставя фокус върху потенциалната безграничност на човешките ум и душа, които обаче биват умишлено поставени в рамки от обграждащата ежедневна среда. Въпросите за съществуването са представени през погледа на младия танцов артист, а разнообразието от средства, минаването през жанрове и епохи в музикалната среда допринася за изграждането на сюжет без правила и ограничения.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна