Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения в движението са въведени заради маратона на София

| обновено на 09.10.16 в 11:19
Снимка: БГНЕС
Провеждащият се днес 33-и маратон на София е причината за редица ограничения в движението. Маратонът започна в 10.00 часа. Над 3000 участници бягат на четири дистанции - 42 километра, 21, 10 и 3 километра. Продължителността на бягането е около  5.5 часа, но мнозина са избрали по-късата дистанция от 21 километра. Сред тях е и Александър Владимиров, който даде интервю за "Хоризонт" и предаването "Неделя 150". Участващите в бягането стават съпричастни и към различни благотворителни каузи.

В маратона участват бегачи от Етиопия, Кения и Мароко, както и от Европа, Северна Америка и Азия. Бягането в маратона е валидно и за балканско и национално първенство.

Промените в движението ще засегнат и градския транспорт по автобусни линии 72, 75, 76, 280, 306, 94, 204, 604, 102.

Забранени са престоят и паркирането на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов”, както и на моста пред Националния стадион „Васил Левски”. Ограниченията ще важат и за ул. „Ген. Гурко” между булевардите  „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”. До финала на състезанието автомобили няма да могат да се движат  по източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Пенчо Славейков”. 

До 16.00 часа се забранява влизането на автомобили  по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Проф. Фр. Нансен”, както и по  ул. „Фритьоф Нансен” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Патриарх Евтимий”.  Ограниченията ще важат и за  източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков”, по бул. Пенчо Славейков” между бул. „Витоша” и бул. „България”, както и по бул. „България” между ул.  „Фритьоф Нансен” и бул. „П. Ю Тодоров”, с изключение на трамвайните мотриси. 

Няма да могат да се движат автомобили и по бул. „Петко Каравелов” между бул. „България” и ул. „Бяла Черква”.  По  ул. „Бяла черква” между бул. „Витоша” и бул. „Арсеналски” и по  бул. „Арсеналски” между ул. „Бяла черква” и бул. „Черни връх”.  Същото важи и за  бул. „Черни връх” между ул. „Свети Наум” и бул. „България”, както и по бл. „Драган Цанков” между ул. „Митрополит Кирил Видински” и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”. 

Ограничения ще има и в тунела на  НДК, участъка водещ към бул. „Черни връх” и бул. „България” /бившето трасе на трамвай № 6/. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна