Броят на българските студенти, които учат в Италия, се увеличава

ЕПА/БГНЕС

Броят на българските студенти, които взимат решение да учат в Италия, постоянно се увеличава. Това посочи в предаването "Преди всички" Марко Монтеки, президент на Италианската търговска камара, под чийто патронаж ще се проведе за пета поредна година изложението "Дни на италианското образование", което предстои в края на седмицата в София и Варна.

В Италия студентите от България най-често избират да следват инженерни науки, архитектура и бизнес, обясни Монтеки:

Много интересни специалности в последните години са индустриален дизайн, както и психология и политология, както и комуникация.

Университетските такси се плащат на базата на семейните доходи на студентите, посочи Монтеки, както и подчерта, че много от висшите учебни заведения в Италия осигуряват на своите възпитаници достъп до работни места след успешно дипломиране.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Традицията на "Черния петък" набира скорост и в Гърция

Дълги опашки от чакащи клиенти се извиха още през нощта. Намаленията започват от 20% на сезонните стоки, до 70% при разпродажбите. Гърците пазаруват предимно мобилни телефони, телевизори, козметика и дрехи. В големите градове от вчера още пристигнаха хора от островите, за да си купят по-евтино и новогодишните подаръци. Традицията на "Черния петък" все..

публикувано на 24.11.17 в 11:02

Мариана Милтенова: Три пъти е намаляло производството на български плодове и зеленчуци за последните 20 години

Представители на различни браншови организации на производителите на плодове и зеленчуци ще представят виждането си за по-справедливо подпомагане на сектора в следващия програмен период. Два – три пъти е намаляло производството на плодове и зеленчуци в България. Това показват данните за периода 1992 г. - 2015-2016 г,., каза в „Преди всички“..

публикувано на 24.11.17 в 10:18

Инспекцията по труда в Ловеч отчете рекорден брой разрешителни за работа на непълнолетни

Инспекцията по труда в Ловеч отчете рекорден брой издадени разрешителни за работа на непълнолетни тази година. Само за първите десет месеца тази година издадените разрешения за работа на непълнолетни в Ловешка област са 131, което е двойно повече спрямо цялата 2016 г. Разширява се обхватът на икономическите дейности, в които се ползва труда на..

публикувано на 24.11.17 в 10:14

Акценти от чуждестранния печат

Акцент за македонските медии е вчерашното съвместно заседание на правителствата на България и Македония в Струмица. " Нова Македония " помества снимка на двамата премиери - Борисов и Заев, и цитира Бойко Борисов, който казва: "Перспективата на Македония е Европейкият съюз и НАТО". Под друга снимка от заседанието са цитирани и двамата премиери, които..

публикувано на 24.11.17 в 10:08

Стартира проект в подкрепа на SOS детски селища, част от кампанията "Избери, за да помогнеш"

Проектът на Центъра за обществена подкрепа към SOS детски селища „Емоциите - спътник за цял живот“ е насочен към преодоляване на трудности в емоционалното развитие на деца, които са претърпели раздяла в семейството, загуба на близък човек, бедност. За да бъдат изпълнени намеренията, от SOS детски селища търсят подкрепа от обществото чрез..

публикувано на 24.11.17 в 09:37

Технически проблем спря работата с граждани на столичния отдел "Пътна полиция"

Заради технически проблем столичният отдел "Пътна полиция" временно спря работа с граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Техническият проблем се отстранява. От МВР се извиняват за евентуално причинените неудобства.

публикувано на 24.11.17 в 09:36

Новите технологии в училище – въпросът не е „дали“, а „как“

Навярно това най-ясно разбират хората, които всеки ден се изправят пред нашите „електронни“ деца. Дали включването на информационните технологии в работата на учителите обаче може да е полезно, пълноценно и удовлетворяващо, ако за самите тях то е просто едно допълнително задължение. Въпросът е риторичен. Самоусъвършенстването, усвояването на нови..

публикувано на 24.11.17 в 09:35