Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Турция няма да бъдат затруднени да гласуват на предстоящите избори

Снимка: БГНЕС

Българите в Турция няма да бъдат затруднени да гласуват на предстоящите президентски избори въпреки ограничаването на максималния брой на избирателни секции в чужбина на 35. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Миглена Доган, която живее в Истанбул:

За първи път ще гласувам в Турция, обикновено си ходя в България по изборите, защото е близо. Не вярвам да има проблеми. Гражданското общество в България трябва да проверява коректността на изборите и се надявам, че всеки ще може да даде гласа си, както следва. Аз следя електронните медии в България, чета вестници, доста често си ходя в България, така че съм информирана. Кампанията е вяла, но въпреки това човек може да си направи изводите и да вземе решение как да гласува.

Миглена Доган допълни, че удълженото извънредно положение в Турция след неуспешния опит за преврат от 15 юли няма да попречи на хората да гласуват:

Извънредното положение аз лично не го усещам, така че не вярвам по някакъв начин това да възпрепятства да се прибера, ако това се наложи. Не мисля, че това има някаква връзка нито с настоящите, нито с последващи избори.

Цялото интервю с Миглена Доган можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна