Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБГ обвърза бъдещото участие на РБ в управлението с представянето на неговата кандидат-президентска двойка

| обновено на 17.10.16 в 14:38
Снимка: БГНЕС
Движение "България на гражданите" обвърза бъдещото участие на Реформаторския блок в управлението с представянето на неговата кандидат-президентска двойка на изборите. Това обяви лидерът на партията Меглена Кунева.

Движение "България на гражданите" стои твърдо зад кандидатурите на Реформаторския блок за президент и вицепрезидент, каза Меглена Кунева. В решение на партията е записано, че ако на предстоящите избори реформаторите постигнат съизмерим или, както те вярват, по-добър резултат от този на предходните два избора, ще разглеждат вота под знака на подкрепа за участието на блока в настоящото дясноцентристко управление. 
В този случай Движение "България на гражданите" ще призове непосредствено след изборите към подписване на анекс към коалиционното споразумение с ГЕРБ, в който да бъдат актуализирани общите ангажименти пред българските граждани в края на мандата, да бъдат създадени работещи коалиционни формати, на които да се обсъждат основните политически въпроси и да бъде поет общ ангажимент за недвусмислена парламентарна подкрепа на решенията, приети в тези формати.

Даниел Вълчев коментира събитията от последните седмици:

Колегите от ГЕРБ имаха няколко публични неблагополучия: неуместното издигане на госпожа Кристалина Георгиева, голямото чакане за това кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, крайно неуместното решение да се даде едномесечна ваканция на парламента, при това несъгласувано с партньорите. Освен това, след като се разбра, че ще има извънредно заседание на парламента, влязоха в залата, не се регистрираха, после пак излязоха, пак влязоха, пак не се регистрираха. Всичкото това създаде едно не много добро впечатление в обществото.

Председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски, прогнозира, че кампанията на ГЕРБ не върви успешно, а това би могло да доведе до спечелване на президентските избори от кандидата на БСП.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени