Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно в час" подготвя реализацията на колаж от всякакви предмети

Снимка: zaednovchas.bg

Тази година "Заедно в час“ пое предизвикателството да проведе на българска земя годишната конференция на "Teach for All", международната мрежа, чиято мисия е да осигурява равен достъп до качествено образование за всички деца по света. Конференцията събира стотици представители от над 60 държави с цел организациите, които са партньори на мрежата, и световни образователни експерти да споделят опит и добри практики, както и да генерират нови идеи за общи действия в полза на все повече ученици у нас и по света. За откриването на конференцията "Заедно в час" подготвя реализацията на един колаж от всякакви предмети, в чието сътворяване ще се включат всички гости и участници в събитието – ученици, учители, партньори, съмишленици от цял свят.

В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Нели Колева, директор "Публични партньорства" на фондация "Заедно в час“:

Идеята за този колаж е на нашите партньори от глобалната мрежа "Teach for All“, които са поканили един художник, който се занимава изцяло с изработване на мащабни колажи. Философията на този господин, който ще ни гостува в Благоевград във вторник, е , че изхвърляме доста неща, не си служим с много неща, пренебрегваме ги и считаме, че те вече са си "изпели песента“, но събрани в едно произведение, те добиват друг смисъл и значение. Струва ми се, че към това ще се опита да ни поведе той във вторник. Има смисъл в това да търсим нов живот и да поглеждаме по различен начин на предметите в живота си. Това ни помага да се обърнем към някои от своите собствени предразсъдъци към някои от нещата, в които вярваме за света, който ни заобикаля.

Цялото интервю с Нели Колева можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна