Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сто младежи участват в дебата на Дружеството на ООН в България за ролята на медиите в обществото


Чрез дебата "Медииите - автентичност и реалност“ искаме да започнем да говорим по-често за това каква е ролята на медиите в обществото и да запознаем младите хора с тази роля и как могат да бъдат използвани социалните мрежи като нов канал на комуникация.

Това каза за предаването „Преди всички“  Илина Мутафчиева, от Дружеството на ООН в България. В дебата ще участват 100 младежи, кандидатствали по отворена обява на Дружеството.

Предположението, което всъщност имахме в началото - екипа на Дружеството за ООН и Асоциацията на подпомагане на академичната общност - беше точно това, че не винаги всичко, което ни поднасят медиите е истина и ни е нужно да можем да се ориентираме в това дали нещо е реално или не.

Интересен въпрос е и дали младото поколение, по дефиниция, е дигитално. ЕС и ЕК, към момента, разработи новата дигитална стратегия на Европа, защото ние си мислим, че младите хора са дигитално грамотни, но не. Всъщност това, че можеш да употребяваш една платформа или социална мрежа не означава, че знаеш как да си служиш с нея. Това е нещо, което трябва да разясним в последния панел - как всъщност ти можеш да си служиш ефективно и да бъдеш значим, в това, което правиш и това, което получаваш да бъде значимо спрямо социалните мрежи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна