Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен форум търси иновативни идеи за възраждане на Северозапада

Снимка: ideasfactorybg.org
Социални предприемачи от САЩ, Италия, Холандия, Гърция и България се събират на форум във Враца от 11-и до 13-и ноември, за да търсят заедно нови подходи и провокации за социална промяна в един от най-бързо обезлюдяващите се региони на страната.
С поредица от срещи, работилници, лекции и творчески инициативи младите социални предприемачи ще споделят идеи за стимулиране на локалната икономика. Организаторите от „Фабрика за идеи” ще се опитат да привлекат вниманието на бизнеса и българите от останалите краища на страната към Враца и региона, за да погледнат на него като на място за потенциално развитие и пазарна ниша. Голямата цел е осъществяване на социална промяна.
Тридневният форум организира повече от 30 събития - намеси в градската среда, бизнес презентации, изложби, театрални спектакли, концерти и други. Ще бъдат представени и резултатите от инициативата „Резиденция баба”, в която млади хора повече от месец живеят в селата от региона, за да помагат на възрастни хора, да осъществяват взаимодействие между поколенията, да се запознават с традиции.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна