Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Христов: Най-интересното в тази предизборна кампания е поляризацията на посланията

Снимка: БГНЕС

Кръгла маса "Политическата комуникация – президентски избори 2016 година" се провежда днес в НБУ. Събитието цели да направи анализ на политическата комуникация по време на кандидатпрезидентската кампания. Ще бъдат обсъдени послания, образи, реклама, техники и похвати за привличане на електората.

Може би най-интересното, което се случи в тази кампания, е поляризацията на посланията. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" д-р Александър Христов, един от участниците в кръглата маса, който е пиар експерт и преподавател в НБУ и УНСС:

Тази кампания започна по-късно и ми се струва, че основните кандидати бързат да я привършат. Две са причините за това от комуникационна гледна точка. Част от тях повтарят едни и същи неща през годините, послания от типа "Слънцето изгрява от Изток", което се е казвало винаги. Може би това е свързано с липсата на нови идеи или с идеята за играта на сигурно.

Христов допълни още:

Заради международното положение, заради това, което се случва в глобален мащаб, много голяма част от по-ярките послания са свързани с мястото на България в Европа и света, както и със сигурността. Това няма как да не се възприема позитивно. Въпросът е доколко гласоподавателите биха се подвели по това.

Цялото интервю с д-р Александър Христов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени