Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина големият български естраден певец и композитор Бисер Киров

| обновено на 07.11.16 в 11:33
Бисер Киров

Тази нощ почина големият български естраден певец и композитор Бисер Киров. Информацията потвърди за "Хоризонт" неговата дългогодишна приятелка Йорданка Христова:
Беше изключителна личност – няма друг български певец, който в 4 различни държави да е бил звезда – в Русия, в Германия, в Куба и в България.

Няма друг такъв, какво да ви кажа, просто не мога да го преживея още, не мога да го асимилирам, че го няма,
допълни Христоава.
Музиката става част от живота на големия български изпълнител още в ученическите му години, когато започва да свири на цигулка, виола и китара. Професионалният музикален път на Бисер Киров започва през 1967 година като част от оркестър "Балкантон". Изнесъл е над 4500 концерта в Европа, Америка, Африка и Азия. Четири сезона е солист в берлинския музикален театър "Фридрих щат палас", като 18 години е най-популярният чуждестранен певец в бившата ГДР.
В творчеството си изпълнителят на "Юноша" е записал повече от 700 песни на български, руски, испански, немски и английски автори. Лауреат е на множество международни фестивали, а у нас в две поредни години печели голямата награда на "Златния Орфей" – като изпълнител и композитор.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна