Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Борисов си прави сметка през мажоритарната система да спечели мнозинство

| обновено на 13.11.16 в 23:06
Снимка: БГНЕС


Ужасни глупости са, че мажоритарната система ще реши проблемите в България. Проблемите в България ще се решават, когато политиците в България решат да спрат да крадат. Това заяви за "Хоризонт" Красимир Каракачанов от "Патриотичния фронт", който отчете като "неистини" твърденията за ново мнозинство в НС:

Г-н Борисов си прави една много проста сметка. При 160 общини, които държи ГЕРБ, в тези общини целият бизнес се контролира от кмета на ГЕРБ, всички местни фирми са подчинени на кмета на ГЕРБ, всички цигани са купени от кмета на ГЕРБ, Борисов си прави сметка през мажоритарната система да спечели мнозинство.Това не ви ли е ясно? Не мога да разбера защо всички се правите на луди!?

Господин Радан Кънев е решил да впечатли едни хора, които са отчаяни и искат промяна в политическата система. Промяната в политическата система става, когато политиците решат да бъдат почтени към обществото, а не като си измисляме за всеки нови избори нова избирателна система!

Кандидатът за вицепрезидент на Каракачанов - Явор Нотев допълни:

Струва ми се, че отказът на двете най-представени политически сили в състава на 43-то Народно събрание вече предпоставя съдбата на 43-ия парламент. Няма как без участието на ГЕРБ и на БСП да се състави кабинет в този формат и в тези рамки. Остава да видим до колко сериозни са били тези вечерни изявления, но на мен ми се струва, че и двамата водачи на партии бяха достатъчно категорични.

Нотев допълни, че патриотичните сили са готови за нови избори:

Като се видя разреза и състава на хората, които са гласували за нашите идеи, които ни повярваха ... и  при такъв резултат ние можем спокойно да очакваме и влизането в тази нова  битка, но с друга цел и в друг формат. Но, искрено казано, не това е най-доброто в конкретния политически момент за страната. Егоистичният, условно казано, интерес -  партиен, наистина ни поставя в една изгодна ситуация. Ние сме набрали инерцията от кампанията, от срещите с хората. Видяхме, че голяма част от тях припознаха идеите на г-н Радев като близки до това, за което бяхме подкрепени с г-н Каракачанов.

Нотев припомни, че кандидатурата на патриотите е била издигната преди тази на ген. Радев и затова част от идеите са били лансирани първо от тях.

Чуйте интервютата в двата звукови файла.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна