Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София националисти протестираха срещу нелегалните мигранти

| обновено на 19.11.16 в 19:09
Снимка: БГНЕС

В столицата националисти протестираха срещу нелегалните мигранти. Десетки се събраха близо до църквата "Света Неделя" и поискаха държавата да се намеси активно и да прекрати престъпността, извършвана от бежанци

Исканията на националистите са за закриване на домовете за бежанци у нас, транспортиране на нелегалните мигранти до държавите, от които са дошли и по-сериозни мерки на полицията в местата, където има струпване на чужди граждани, като районът около "Лъвов мост" в София и градовете в Югоизточна и Северозападна България. Преди близо месец участниците в протестите решиха да създадат и граждански патрули, които да обикалят именно такива райони.

Участниците в тазвечерното шествие извадиха данни за престъпления и за засилена престъпност в районите около Централна гара в столицата. Според тях автори на тези престъпления са нелегални мигранти, които са дошли в София. Един от организаторите на тазвечерната проява Благовест Асенов съобщи:

Ние винаги имаме само една и съща цел, когато излизаме срещу нелегалните мигранти – да изчистим този район на "Лъвов мост“, защото това вече е симптом. Симптом за това, което ще стане с цяла България. Ние виждаме тук срастване на полиция, на политици, на всичко в едно. Ние сме си поставили за цел да изчистим "Лъвов мост“. Ако изчистим него, ще изчистим и България. Ако "Лъвов мост“ падне в ръцете на ислямистите, то значи, че ще падне и България.

Протестът премина без инциденти, няма задържани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени