Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: НСО да върне автомобилите, предоставени им от държавните горски предприятия

| обновено на 02.12.16 в 14:02

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и е поискал на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата.

Искането на Борисов дойде след телевизионен репортаж, който показа луксозните високопроходими автомобили, а един от тях управляваше и самият Борисов. 

Обещавам, когато следващият път стана премиер, ще поръчам в Русия една Лада "Нива", да я бронират, защото аз имам няколко смъртни присъди от международни босове, които съм залавял и екстрадирал. Ще говоря с президента Путин, за да сте доволни и да бъдем унизени така, както трябва.

За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. 
Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и посещения в бежанските центрове.
Бойко Борисов съобщи, че след седмица България ще получи от Германия 12 нови джипа за охрана на границата, а с допълнителните пари от Евросъюза, отпуснати за справяне с проблемите с бежанците, ще се купят още 470 нови джипа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна