Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джана Нанини ще пее за първи път в България

С тричасов концерт в НДК

Джана Нанини
Снимка: giannanannini.com

На 26 април 2017 година гранддамата на италианския рок ще отвори вратите на Зала 1 на НДК за всички свои фенове в България и ще изнесе почти 3-часов концерт включващ само най-големите хитове от всичките си издадени до този момент 26 албума. Безспорно най-емблематичната ѝ и позната из целия свят песен е химнът на Световното първенство по футбол през 1990 - тогава двамата с Едуардо Бенато изпяват “Un'estate italiana / Едно италианско лято”.

Джана Нанини е родена на 14 юни 1956  в Сиена. Учи пиано в Лука, а след това и композиция в Милано. През 1994  завършва Философия. Година по-късно участва в протест, организиран от Грийнпийс пред френското посолство в Рим срещу решението на френското правителство да провежда ядрени опити в Муруроа. Преживява два тежки аборта, но в крайна сметка ражда, когато е на цели 57 години. Майчинството е нещо божествено, дава ти невероятни сили, повдига духа ти и предишните проблеми изведнъж ти изглеждат нищожни - споделя Джана.

Въпреки грижите за дъщеричката си, италианската звезда и за миг не спира да работи. Имам късмет, че домът ми се намира до студиото и винаги има кой да наглежда Пенелопе, когато работя, обяснява звездата, за която папа Бенедикт XVI признава, че е любимата му изпълнителка редом с Ерос Рамацоти.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна