Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътуващи с влак между Горна Оряховица и Плачковци протестират срещу ново разписание на БДЖ

| обновено на 06.12.16 в 21:14
Снимка: БГНЕС

Пътници, които всеки ден пътуват с влак между Горна Оряховица и Плачковци, за да отидат на работа, протестират срещу новото разписание на БДЖ, което трябва да влезе в сила от 11 декември. То предвижда промяна в графика на движение на влака Стара Загора- Горна Оряховица, а с влака се придвижват към домовете си работещи в района на Габрово и Велико Търново.

През това лято пътуващите по направлението бяха принудени да търсят алтернативен транспорт след спиране на сутрешния влак , който ползват, за да отидат до работните си места. Тогава от БДЖ възстановиха транспорта по маршрута, по който няма автобусна линия.

Тази несигурност създава напрежение, жалва се Виолета Недялкова, която пътува с железницата от Дряново до Трявна , където работи. Обратно потегля в 17 часа, но според новото разписание, този влак ще тръгва от Трявна с два часа по-рано и за да се прибере от работа ще трябва да чака бърз влак в 18:50ч.

Започват пак по същия начин, само че този път с влака, с който се прибираме от работа. Мисля, че е от слаба организация или се прави от хора, които въобще нямат представа, допълни Недялкова.

Инициативна група на пътуващите между Плачковци и Горна Оряховица е събрала над 100 подписа с искане разписанието на влака да не се променя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна