Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провериха всички лифтове в зимните курорти

Снимка: БГНЕС

В продължениет на две седмици инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са проверили всички въжени линии в курортите. Установено е, че съоръженията са технически изправни.

Издадени са 42 предписания от общ характер, които нямат отношение към безопасността на въжените линии, но е даден срок за изпълнението им преди започването на зимния сезон. Сред проверените обекти са 10 пътнически въжени линии с приблизителна дължина 19 283 м. в Банско; 6 въжени линии с приблизителна дължина 10 852 м. в Боровец; 8 пътнически въжени линии с приблизителна дължина 14 094 м. в Пампорово.

Всички съоръжения са проверени по 17 показателя: за наличие на маркировка за съответствие на предпазните устройства; за съответствие на въжената линия с документите, представени при нейното регистриране пред органите за технически надзор; наличие на маркировка за съответствие на машините, вградени във въжените линии; състоянието на въжетата, техните заплетки и краища и на релсите; воденето на транспортните въжета по трасето на въжената линията и в станциите и много други параметри.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна