Данчо Караджов отстъпи на БНР правото да излъчва безплатно албума му "Такъв е животът"

Снимка: БНР

Фронтменът на група "Сигнал" Йордан Караджов отстъпи за безплатно излъчване по Българското национално радио соловия си албум "Такъв е животът". Жестът е в подкрепа на БНР в спора между обществената медия и "Музикаутор" за размера на заплащаните авторски права върху излъчваната музика.

Караджов подари на генералния директор на БНР Александър Велев копие от соловия си албум. Той ще се излъчва напълно законно.

Данчо Караджов прави жеста с голяма признателност към БНР:

Сантиментът ми е огромен, тъй като това е радиото, което помогна на "Сигнал" по възможно най-изключителния начин да ни направи популярни. От 1978 година до ден днешен. Първата песен - "Не е любов" - Данчо Георгиев-Стълбицата я пусна през лятото на 1978 година и той беше на късмет. Едно много, много голямо "Благодаря!" към това, което представлявате вие в момента.

За жеста благодари генералният директор Александър Велев. Той нарече удар върху цялата музикална индустрия случващото се в момента:

Подкрепата, която получаваме от музикантското съсловие и която вече започва да става лавинообразна, показва, че ние сме на прав път.

Затова аз съм много благодарен и слушателите ще разберат, че всъщност не е това пътят, по който трябва да стават нещата. Обществото ни ще го разбере. Не сме против това да се плащат права, но не можем да водим разговори под натиск с поставяне на условия и с извиване на ръце. 

"Музикаутор" не държи правата върху продукцията на Данчо Караджов:

От 1990 година не съм член. Няма и да бъда до края на живота си, защото смятам, че там се мътят едни неща, които не са в полза на артистите, на изпълнителите, на композиторите, на текстописците и така нататък, каза Караджов пред БНР. 

Още от категорията

НСИ: Средната заплата бележи ръст от 7% и половина за годината

Средната заплата за страната през третото тримесечие на годината е 1117 лева, отчете Националният статистически институт. Тя намалява с 0,7 процента в сравнение с второто тримесечие. Наетите лица също намаляват в сравнение с юни 2018-а, и по последни данни достигат малко над 2 милиона и 320 хиляди души. Въпреки, че намалява в сравнение с юни..

публикувано на 12.11.18 в 12:28

400 нови линейки за Спешната помощ в цялата страна

Министерство на здравеопазването очаква до края на следващата година да бъдат закупени общо 400 линейки за Спешната помощ в цялата страна. Това обяви по време на парламентарния контрол здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че първите автомобили ще бъдат доставени в началото на следващата година: Министерство на здравеопазването очаква..

публикувано на 09.11.18 в 12:35

Откриха птичи грип в Пловдивско

Огнище на птричи грип е регистрирано във ферма за отглеждане на кокошки-носачки в пловдивското село Богданица, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните. Всички птици във фермата предстои да бъдат унищожени, а помещенията - дезинфекцирани. На собствениците ще бъдат изплатени обезщетения.  Във всички населени места в радиус от 10 км...

публикувано на 31.10.18 в 14:00

“Булгаргаз“: Цената на руския газ в доклада на ЕК е различна от тази на доставяното от “Газпром“ гориво

Цената на руския газ за страната ни, посочена в доклад на Еврокомисията за второто тримесечие на годината, не отговаря на действителната цена на горивото, доставяно ни от “Газпром“. Това съобщават от “Булгаргаз“, като посочват, че предстои да бъдат изяснени причините за различието в публикуваните данни. В доклада е записано, че доставната цена..

публикувано на 31.10.18 в 12:13

Болницата в Горна Оряховица е намалила просрочените си задължения наполовина

За по-малко от 3  години Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица намали два пъти просрочените си задължения за медикаменти и консумативи до 232 хиляди лева. Втората по големина общинска болница в страната се стабилизира и, за да привлича млади кадри, лечебното заведение пое таксите за обучение на 7 студенти по медицина и лекари..

публикувано на 16.10.18 в 15:23

Първа конференция на свободните адвокати в България

Първата конференция на свободните адвокати в България ще се проведе на 6-и и 7-и октомври в Пловдив. Ще бъдат обсъдени проекти и предложения за реформи в закона за адвокатурата като част от реална съдебна реформа. "Свободните адвокати са независима и самоуправляваща се общност, занимаваща се със защита на правата и свободите на българските граждани",..

публикувано на 01.10.18 в 13:21
СЕМ

Генералният директор на БНР проведе среща със СЕМ по казуса с "Музикаутор"

Актуалните предавания по програма "Хоризонт" спазват плурализма на гледните точки и са в съответствие със Закона за радиото и телевизията.  Това сочи мониторингов доклад на Съвета за електронни медии. Наблюдението е извършено в периода 2-7 февруари и обхваща предаванията: "Преди всички"; "12+3"; "Нещо повече"; "Хоризонт за вас"; "Събота..

публикувано на 23.02.17 в 16:26