В понеделник се възобновяват преговорите между БНР и "Музикаутор"

Снимка: БНР

В понеделник преговорите между БНР и "Музикаутор" се възобновяват, а до утре радиото очаква конкретна оферта от сдружението. Това е резултатът от продължилата час и половина среща в Съвета за електронни медии между обществената медия, сдружението за авторски права и Министерството на културата.

До петък БНР очаква да получи от "Музикаутор“ някаква конкретна оферта, върху която да стъпят тези разговори.


Още от категорията

Около 2 млн. лв. ще са необходими, за да се измести трасето на АМ "Струма" заради Скаптопара

Около 2 милиона лева ще са необходими, за да се измести трасето на магистрала "Струма" заради археологическите открития край Благоевград. От Инициативния комитет за запазването на Скаптопара обявиха, че това ще отнеме не повече от половин година  и няма да се отрази на строителството на третия лот на магистралата. Разчетите са предоставени на..

публикувано на 17.06.18 в 16:12
Боил Банов на почетната церемония

Общо 1 милион лева ще отпусне Министерството на културата за библиотеките

Министерството на културата отпуска 1 милион лева за библиотеките, съобщи в Пловдив министър Боил Банов, който беше гост на първия форум на създаденото на 24 май -  Движение „Реформи в културата“.  Фокус на срещата беше проектът "Пловдив - европейска културна столица през 2019".  Реплики за изгубено доверие и некоректна интерпретация на фактите си..

публикувано на 16.06.18 в 17:24
СЕМ

Генералният директор на БНР проведе среща със СЕМ по казуса с "Музикаутор"

Актуалните предавания по програма "Хоризонт" спазват плурализма на гледните точки и са в съответствие със Закона за радиото и телевизията.  Това сочи мониторингов доклад на Съвета за електронни медии. Наблюдението е извършено в периода 2-7 февруари и обхваща предаванията: "Преди всички"; "12+3"; "Нещо повече"; "Хоризонт за вас"; "Събота..

публикувано на 23.02.17 в 16:26

Комисията за защита на конкуренцията образува производство по искането на Българското национално радио срещу „Музикаутор“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство по искането на Българското национално радио срещу „Музикаутор“ заради злоупотреба с господстващо положение. КЗК ще разгледа искането и ако го намери за основателно, може да задължи „Музикаутор“ да преустанови неправомерното си поведение, както и да наложи санкция на сдружението...

публикувано на 14.02.17 в 15:44

БНР и "Музикаутор" се срещат в Министерство на културата за авторските права

Представители на БНР и на "Музикаутор" ще разговарят в Министерството на културата по повод проблема с авторските права. Генералният директор на радиото Александър Велев изрази оптимизъм за предстоящите разговори: Очаквам на тази среща да има някакво развитие в една или в друга посока. Надявам се да си решим спора или поне да се..

публикувано на 14.02.17 в 07:49
Генералният директор на БНР Александър Велев

Генералният директор на БНР отчете 20% ръст в слушаемостта на БНР за месец януари спрямо декември

20 % ръст в слушаемостта на програмите на БНР за месец януари спрямо декември отчете генералният директор на радиото Александър Велев . Той се позова на данни от изследване на "Ипсос България“, предоставено от "Нилсен България“. От 1 януари БНР не излъчва музика от каталога на "Музикаутор“, които едностранно прекратиха договора с радиото.  Ето още..

обновено на 13.02.17 в 15:01

Рашко Младенов: Министерството на културата няма да взема позиция в преговорите между БНР и "Музикаутор"

Министерството на културата няма да взема позиция в преговорите между Българското национално радио и "Музикаутор", заяви в ефира на "Хоризонт" служебният министър  Рашко Младенов : Аз не мога да се намеся, докато двете страни не стигнат до някакво решение. Дали ще е то споразумение или не, според мене това до ден-два ще бъде ясно...

публикувано на 13.02.17 в 12:22