Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзикълът "La La Land" триумфира на наградите "Златен глобус"

Мюзикълът "La La Land" спечели рекродните 7 награди "Златен глобус" на церемонията тази нощ в Лос Анджелис. За играта си в нея Ема Стоун получи "Златния глобус" за най-добра актриса.

Това е филм за мечтатели. Смятам, че надеждата и креативността са две от най-важните неща в света и точно тях описва филмът
.

Партньорът на Стоун Райън Рейнолдс стана най-добър актьор, режисьорът на лентата Деймиън Шазел също бе отличен. 
В телевизионните категории наградата за най-добра драма получи сериалът "Корона".
Церемонията не се размина без политически препратки. След като комикът Джими Фалън откри церемонията с думите, че "Златните глобуси" са едно от малкото места, където популярният вот има значение, актрисата Мерил Стрийп остро разкритикува новоизбрания президент Доналд Тръмп за обидните му изказвания по адрес на пресата и Холивуд като цяло. 
Всички ние в тази зала принадлежим към най-хулената част от американското общество в момента. Замислете се. Холивуд, чужденци и преса. Холивуд гъмжи от аутсайдери и чужденци. Ако ги изритаме, ще ни остане да гледаме само футбол и смесени бойни изкуства, но те не са изкуство!
Стрийп получи наградата на Чуждестранната преса в Холивуд за цялата си кариера, в която има три награди Оскар и осем Златни глобуса. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна