Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално

Мартин Димитров
Снимка: БГНЕС

Има редица сектори в България, в които конкуренцията не функционира нормално. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Мартин Димитров от гражданската квота на Реформаторския блок и един от най-ангажираните с темата депутати:

Има изкривявания на пазара. По тази причина аз и няколко колеги инициирахме смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и както знаете, целият състав на тази комисия беше сменен. Вече имаме нов състав, затова е прелюбопитно и много важно да видим поведението и резултатите на новата комисия.

Измежду всички сектори най-интересен е пазарът на горива, защото за дълъг период от време цените в България бяха над средноевропейските, без данъците, което за мен показваше изкривявания на пазара на горива, добави още Димитров:

Оценка можем да даваме, когато видим крайния резултат. В момента виждаме положителни действия, но ако те не бъдат доведени докрай, остане само шумотевицата, остане само създаването на впечатление за работа, няма голям смисъл.

Цялото интервю с Мартин Димитров можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна