Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Бъчваров: Греховната любов на Зографа променя погледите в залата

Актьорът аристократ не се отказва да бъде щастлив и на сцената и със семейството си

БНР Новини
Любомир Бъчваров в студиото на "Нашият ден"
Снимка: Росица Михова
„Греховната любов на зографа Захарий” е моноспектакъл на Любомир Бъчваров, който се оказва съдбовен за него през последните години. На различни сцени, пред различни зрители, актьорът вижда неизменно силното въздействие, което оказва търсенето на отговора греховна или свята е тази любов. Машината на времето и талантът на Любо, който има над 50 заглавия в актьорската си филмография, извършват магията на пречистването чрез театър.
Любомир Бъчваров играе за хората и неизменно получава обичта им. Спектакълът „А помните ли...?“, под режисурата на Кольо Петков, го свързва с актьорите със сребро в косите - едно невероятно младежко ято от старо време: Емилия Радева, Гинка Станчева, Стефан Илиев, Митко Стефанов, Вели Чаушев, Иван Налбантов и още, който дойде... Всеки със своите спомени пред публиката... И тя отново копнее за среща с тях.
Как Любомир Бъчваров поддържа форма? Кои са новите проекти, по които работи? На какво се радва и кое не спира да го възмущава? Коя е постоянната тема, на която се говори в дома му? Какво е пожеланието му към слушателите – чуйте още в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна