Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Узунов: Няма момент на реваншизъм при действията ми за отстраняване на Георги Костов

| обновено на 24.02.17 в 17:50
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов отхвърли личния мотив при отстраняването на главния секретар на МВР.

Той беше категоричен, че няма момент на реваншизъм при действията му за отстраняване на бившия вече главен секретар Георги Костов

Узунов допълни, че уважава професионалните качества и опита на Георги Костов в системата на МВР, но отново напомни, че в мотивите за внасянето на доклада в МС иска отстраняването на главния секретар поради това, че през 2015 и 2016 година, според него, Георги Костов е упражнявал натиск върху няколко човека в пет районни полицейски управления в страната да напуснат системата на МВР заради оказван върху него политически натиск. 

Пламен Узунов отказа да коментира изявленията на Георги Костов за това, че има пряк политически натиск от премиера Огнян Герджиков за махането му от системата на МВР. В отговор на въпрос на "Хоризонт" за това предстоят ли нови уволнения на хора от професионалното ръководствонито, Узунов нито отрече, нито потвърди:

Категорично няма да коментирам поведението на бившия главен секретар на МВР и неговите медийни изяви. Още от първия ден съм определил приоритетите, по които ще се водя при оценката на всеки един служител в МВР, а именно постигнатите резултати, професионалния му опит и лоялност към системата.

МВР потвърди, че е готово за предстоящите парламентарни избори. Създадена е организация за начина, по който да бъде осъществяван контакт между ръководството на МВР и лидерите на политическите сили по време на започналата днес предизборна кампания и на самите избори.

Обсъдихме всички мерки и мероприятия, които сме планирали от днес до провеждането на изборите за народно събрание на 26 март 2017 година. Акцентирахме върху поведението  на полицейските служители при и по време на провеждане на тази кампания като с моя заповед е регламентиран ред, по който да б ъде осъществяван контакт между ръководството на МВР и лидерите на политически  сили.

И изпълняващият длъжността главен секретар на МВР Георги Арабаджиев, и Пламен Узунов бяха категорични, че Министерството може да се справи с купуването на гласове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна