Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вилдерс заяви, че представителите на турското правителство не са добре дошли в Холандия

Хеерт Вилдерс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

При засилени мерки за сигурност днес в Кьолн се очаква турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи да присъства на агитационно събрание в местен хотел, а след това да направи обръщение на концерт в Леверкузен, в което да агитира турските гастербайтери да гласуват на предстоящия на 16 април референдум за драстично увеличаване на правомощията на президента Ердоган.

В Холандия крайният националист Хеерт Вилдерс използва своя предизборна проява, за да заяви, че представителите на турското правителство не са добре дошли в страната му:

Идването им тук, за да агитират за промяна на турската конституция, за укрепване на ислямо-фашисткия лидер Ердоган е най-лошото, което може да ни се случи. Ако аз бях премиер, щях да обявя цялото турско правителство за персона нон грата в Холандия поне до средата на април, когато ще си проведат този референдум в Турция.

За общоевропейска забрана за кампания на турските власти преди референдума се обяви австрийският канцлер Кристиан Керн пред германския вестник "Велт ам зонтаг".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени