Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ахмед Доган предупреждава за опасни последствия от референдума в Турция

Ахмед Доган
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган предупреждава за опасните последствия, до които може да доведе предстоящият референдум в Турция.

В политическото си послание той заявява, че на всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и "демократично" легитимиране на неоосманизма. 

Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16 април в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в султанат. Безумие. Но е факт, пише Доган.

И още: Всеки опит за назидание или за претенция към моята държава – като "бивша територия", засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето, като гражданин на държава-член на ЕС", пише Ахмед Доган и заявява: Ние – и християни, и мюсюлмани, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват. В това виждам силата на раждането на обединяващия патриотизъм, заявява още Доган.

Цялото послание на Ахмед Доган е публикувано на интернет страницата на политическата партия, чийто почетен председател е той.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна