Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Киев застреляха бивш руски депутат, отказал се от руското си гражданство

Полицията работи по версия за поръчково убийство

| обновено на 23.03.17 в 15:52
Денис Вороненков
Снимка: http://kommersant.ru

Бившият депутат в долната камара на руския парламент Денис Вороненков загина при стрелба в Киев, съобщи началникът на главното управление на украинското вътрешно министерство Андрий Крищенко, цитиран от ТАСС. Той уточни, че това е станало при престрелка близо до входа на хотел "Премиер палас". Двама души са ранени и са откарани в болница.

Крищенко добави, че полицията работи по версия за поръчково убийство.

Вороненков е напуснал Русия със съпругата си - певицата Мария Максакова, която също е била депутат. Той бе заявил, че е бил принуден да напусне Русия, защото бил преследван от руските агенции за сигурност и че се е отказал от руското си гражданство.

Москва смята изявленията за руска следа в убийството на бившия депутат от Държавната дума Денис Вороненков за абсурдни и изрази надежда, че всички свързани с престъплението лица ще бъдат открити, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. По думите му, случилото се показва, че украинската страна не е могла да осигури безопасността на Вороненков. 

По-рано украинският президент Петро Порошенко обвини Русия за убийството на бившия руски депутат и нарече случилото се акт на държавен тероризъм от страна на Русия, която Вороненков е трябвало да напусне по политически съображения.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна